Pages

Saturday, January 17, 2009

What A Nite!!

Malam tok tek punya lah kamek orang anak beranak semangat nak ke Bintang Mall. Al maklumlah Parkson kan baruk jak melebarkan bisnes nya. Sekali sampe sia perghhhh punya lah panjang jam. Heran nar juak, nang sigek parking pun sikda. Masuk basement ya iboh crita lah, mencabar keimanan jak ya. Sakit nar juak ati, ishhh kenak lah suma nak terkepong kepong ke sia. Bage sikda tempat lain nak di tuju (asak juak dirik nya sama juak kedak sidak lain ya ahaksss). Dah sik jadi kesia tek, gi lah kamek anak beranak makan di sigek tempat tok. Malas ku nak nyebut nama tempat ya. Takut merik malu urang ya jak. Muka nak tukang ngambik order, bage apa jak. Mun dah sikda ati nak melayan orang jangan gago nak mukak kedei makan. In the area where we are giving service to others, kita sepatut nya menunjukkan yang kita ikhlas melayan orang especialy customer. Kita makan sia bukan free, berbayar oii. Sedar- sedar lah sikit. Bukan juak kamek orang tok mintak dilayan kedak raja but at least lah tunjukkan muka ya bagus sikit. Paling-paling pun senyum kah, tok sik, kedak apa jak. Malas ku nganok gik, biarlah nya. Kali nang nya dah dilahirkan muka nya kedak ya kali. Suka ti jak aku tok nganok urang, kan apa pake muas ati ku sik dapat sampe ke Parkson tek. Huh!!!